Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Cerita Pelajar Cemerlang 17A1

Monday, January 2, 2012

Cerita Pelajar Cemerlang 17A1

Views
✄░ Assalamualaikum pelayar alam maya?? ღ Nemo Sudah Nak buka Mulut?? ✫
perhh.. tak percaya.. harap tak betul.. hasil tulisan ni.. just copy and paste .. hope diri ni sentiasa dilindungi...



 Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Sewaktu SPM dulu.

Masih ingatkah korang dengan Nur Amalina Che Bakri, pelajar terbaik SPM yang mendapat 17A1 pada tahun 2005?

Selepas mendapat keputusan cemerlang itu, Amalina mendapat tajaan penuh dari Bank Negara. Jadi, Amalina berangkat ke UK untuk buat A-Level sebelum memasuki University Of Edinburgh, Scotland untuk melanjutkan pelajarannya dalam bidang perubatan.

Lepas tu cerita Amalina terus lesap begitu sahaja. Rupa-rupanya di internet dah tersebar cerita dia gagal dalam peperiksaan dan dah pun pulang senyap-senyap ke Johor Bahru.

Admin sangat berharap ini bukan cerita benar tetapi beberapa gambar menunjukkan perubahan Nur Amalina Che Bakri semasa melanjutkan pelajaran di Scotland. Seperti kata orang ramai, mungkin dia 'cultural shock' kerana perubahan budaya yang begitu ketara.

Cerita mengenai Amalina ini disebarkan oleh seorang pelajar yang juga berada di universiti yang sama dalam blognya. Blog tersebut telah tiada serta facebook Amalina juga tidak ditemui lagi.

Apa-apapun korang tengok sendiri gambar di bawah yang dikatakan adalah Nur Amalina Che Bakri yang dah tak betudung dan semakin bersosial. Adakah ini betul Amalina? Apa komen korang? Admin berharap cerita ini tidak benar dan semoga dia dapat mengharumkan nama negara.

Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Di awal pengajian di UK.
Dan sekarang?

Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?
Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?

Pelajar 17A1 SPM Nur Amalina Che Bakri Gagal di Universiti?

kredit : syahrilkadir.wordpress.com

Info Gallery - Cemerlang dunia, akhirat belum tentu. Doakan moga dia jadi insan berguna.



dah bace?? so tau lah kan.. yang kita perlu ade pendirian diri yang teguh.. kalau tidak macam ni lah jadinya.. 


3 comments:

A to Z said...

btol ke ni??

nur said...

Anim pon terkejut jugak.. hope cerita ni salah.. kita just buat cerita ni sebagai peringatan untuk diri sendiri.. Manusia boleh berubah..

Mohd Ridwan said...

Pasal gambaq tu semua betoi,tapi hat yang dia gagal periksa tu salah....