Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Cerita Pelajar Cemerlang 17A1

Tuesday, January 3, 2012

Cerita Pelajar Cemerlang 17A1

Views
✄░ Assalamualaikum pelayar alam maya?? ღ Nemo Sudah Nak buka Mulut?? ✫
Kita digemparkan dengan cerita pelajar cemerlang kita yang kini menuntut diluar negara mengalami "kejutan budaya" Alhamdulillah lepas je baca ni.. jadi lega.. jom bace seterusnya


‘Nur Amalina mangsa fitnah’

JOHOR BAHRU: “Semua itu tidak benar! Anak saya masih meneruskan pengajian di tahun akhir dalam bidang perubatan,” kata Sabariah Hassan, 52, ibu pelajar genius, Nur Amalina Che Bakri.

Sabariah berkata demikian ketika mengulas dakwaan anaknya gagal dalam pengajian kerana mengamalkan gaya hidup bebas seperti tersiar dalam sebuah blog dan kini tersebar luas di Internettermasuk menerusi laman sosial facebook. 

Menurut Sabariah, Nur Amalina, 23, yang menuntut di Universiti Edinburgh, Scotland, United Kingdom (UK) baru menamatkan pengajian dalam bidang farmakologi dan kini meneruskan pengajian dalam bidang perubatan di tahun akhir.

“Nur Amalina sedang menjalani latihan praktikal di sebuah pusat perubatan di sana (UK) dan dijangka menamatkan pengajian pada Mei 2013 sebelum kembali ke Malaysia.

“Malah, dia kini bertungkus-lumus menyiapkan sebuah buku perubatan yang akan dijadikan rujukan kepada pensyarah, pelajar dan pengamal perbuatan. Buku itu dalam proses akhir untuk disiapkan,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.KENANGAN...gambar Sabariah dan anaknya ketika menerima keputusan SPM pada 2004.Sumber: Harian MetroOkey .. apelah masalah manusia akhir zaman ni kan.. yang kena gosip n fitnah ni bukannya artis.. lepas ni agak2 sapa pulak..???0 comments: