Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Buat Background BlockQuate

Thursday, January 5, 2012

Buat Background BlockQuate

Views
✄░ Assalamualaikum pelayar alam maya?? ღ Nemo Sudah Nak buka Mulut?? ✫



Cara2 nya .. (macam ajar memasak je kan guna ayat tu..) huhuhu


  • Login > Dashboard > Design > Edit HTML
  • Korang cari code yang bawah ni >
.post blockquote {
  • Lepas korang cari paste kan code yang dekat bawah ni .. bawah term yang korang cari tadi >
background-image:url(
    url gambar);
  • Cari apa2 gambar dan copy URL dia..
  • Then paste kat term yang bertulisan MERAH tu..
  • Siap and Save :)




Tak tahu nak guna macam mana???

1. First , korang HIGHLIGHT ayat yang korunk nak buad blackquote tu .
2. Then , korang click yang no 2 atau tanda PEMBUKA KATA macam yang ditunjukkan at atas ,
3. Lepas publish , korang akan dapat hasil nya!






sekian~~


0 comments: