Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Pure Science

Sunday, January 8, 2012

Pure Science

Views
✄░ Assalamualaikum pelayar alam maya?? ღ Nemo Sudah Nak buka Mulut?? ✫
Haii.. dah baca tajuk entry ni?? hmm.. takut ke baca tajuk tu??? 
sebelum aku go on pada tajuk atas tu .. tadi area pukul 5 petang .. aku siapkan minum petang untuk wan aku .. kalau kat rumah ni kami tak minum petang kalau ada pisang goreng or jempot2 yang mak atau ahli keluarga yang rajin buat baru lah .. aku rasa ringan badan nak bancuh air... hmm.. 
selalu orang dalam rumah ni dapat tea O dah memadai dah.. so tak payah nak susah2 kan3... tapi wan minum tea (tea susu) so.. tak pe.. tak ada masalah untuk aku buat.. tapi aku tak minum sangat tea susu .. then, apa yang aku nak cerita bukan pasal aku ni pandai buat air.. or just hidangkan air bujang je.. yang aku nak cerita ialah .. aku bancuh susu.. then duduk teman wan minum petang.. heii.. ade ke minum petang segelas air susu??? apa pun aku punya sukalah kan.. ^^, asalkan wan aku tak minum petang sorang2 sebab keluarga aku xada kat rumah... 
Okey!! stop situ.. 


kita sambung cerita pasal tajuk entri aku ni....
hmm.. nak tahu dari tahun lepas lagi ....  opss bukan... dari 2 tahun lepas lagi aku ditanya tentang kelas sains tulen ni.. serius aku akan kata best.. sebab dari sekolah rendah lagi aku suka sangat subjek sains ni.. Aku tak kata aku suka n fokus dalam kelas, bermakna aku dapat skor.. tak sama sekali .. BTW lepasan PMR (budak2 PMR tahun 2011) if korang layak ambil sains tulen ni.. just go on... yakin sikit korang boleh hidup... tak mati pun if korang ambil aliran sains tulen ni.. hahaha.. paling tidak pun korang akan stress ... ahahaha... kejamnya aku cakap macam tu by the way aku tipu je.. adat menuntut ilmulah ..bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian... macam tu lah lebih kurag reward yang korang akan dapat kalau ambil peluang masuk aliran sains tulen ni... ye la mana taknya peluang korang untuk sambung study lagi tinggi berbading aliran lain.. bukan aliran lain xbagus.. tapi universiti2 dah tentu2 buka peluang yang lebih luas pada student yang ambil sains tulen ni.. sebab pelajar aliran sains tulen ni dah tentu2 ambil subjek tough ... hanya orang yang kuat je dapat hidup dalam kelas sains tulen tau... tak percaya??? tengok bawah ni.. huhu....

Cukup kuat tak korang rasa??..
 serius aku cakap dengan korang . adatlah orang yang belajar je boleh bawak apa2 subjek.. so, memang lah susah kalau tak belajar.. semua subjek susah.. bukannya ada subjek yang korang tutup mata boleh jawab ... tak ada kn???

semalam dekat FB aku dan Tyra ada bincangkan pasal tajuk ni.. perbualan kita orang buat aku rindu sangat kenangan yang kita orang cipta masa tingkatan 4 dan 5.. serius RINDU betul.. bila ingat balik boleh senyum sorang diri.. padahal korang nak menangis bila ..korang sedar kenangan tu semua dah berlalu dan tak mungkin berulang... .....



Post tyra yang aku komen...
aku rasa cikgu BM aku tentu2 marah.. aku tukar pepatah "sesal dulu pendapatan,sesal kemudian tiada guna" dengan term "susah"
hahaha.. perduliklah .. 

komen tu jadi berlarutan...

sebenar ada lagi komen2 kami...



okey!!! berdasarkan komen2 tu.. memang kita orang mengalakkan adik2 tingkatan 4 dua lepas n tahun lepas untuk pilih subjek ni.. tapi pilihan ada pada mereka sendiri.. agaknya mereka takut tak boleh bawak kot.. dan tu bermaksud mereka yang layak tu sebenarnya pemalas bukan tak minat... dan yang penting diaorang seorang yang penakut..!!


Tak ada Jati diri...(bagi yang minat da layak tapi takut)


4 comments:

atie tyra said...

yeeahh ! go nemo !
haha ! saya pun RINDU gakk :)

Budak cadburry # said...

Amboi kak nemo . Bersungguh sungguh promote kelas sains :)

nur said...

haha.. harus la..
SC tu kehidupan...

Sakura Aihana said...

Hidup Sains !!!