Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Dia Chef Paling Hebat Di Dunia..

Monday, February 27, 2012

Dia Chef Paling Hebat Di Dunia..

Views
Assalamualaikum pelayar alam maya??
Hmm.. Hari ni hari yang baik untuk bercerita tapi mood nak menaip tu kurang la..
Apa pun. Korang kenal ke mana-mana chef yang hebat dalam dunia ni..??
Wah mesti korang semua akan sebut nama-nama besar tu kan..


Tapi pernah tak korang makan masak kan chef-chef ni semua korang rasa rindu?? rasa nikmat.. ??
macam korang rasa AIR TANGAN IBU...
Mesti semua orang setujukan... walaupun masak kan ibu kita tidak sehebat Master Chef or chef2 yang ada tapi masakan merekalah yang kita selalu rindu.. Terutama kalau tengah berjauhan..

So, kalau yang duduk jauh tu.. jangan lupa balik rumah parents untuk makan masak kan insan istimewa yang bergelar Chef Terhebat di dunia..
 


Pasti sayang insan yang kita panggil.. Mak/ibu/Ummi/mama/mammy or yang lain-lain..
so, jom doakan mereka...
Aminnn....


3 comments:

ciksukaberangan said...

ibuku masterchef terhebat :) Ya Allah, ampuni dosa kedua ibu bapa kami dan kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihani kami. amin :)

nur said...

Amin......
^^,

WhoAmie ItisMei said...

rahsianya adalah tenaga... ibu memasak untuk kita dengan hati yang ikhlas.. tidak pernah memintan dibayar... tenaga keikhlasan dari hati itu disalurkan kemakanan... keranan kebanyakan masakan menggunakan air (pengalir tenaga) dan tenaga itu akan memasuki makanan yang kita makan... sebaliknya dengan chef2 ternama memasak keranan nama, wang dan kedudukan... sudilah untuk berkunjung ke;;; http://whoamieitismei.blogspot.com/