Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Runtuhnya Sebuah Dosa vs Laskar Pelangi..

Sunday, February 5, 2012

Runtuhnya Sebuah Dosa vs Laskar Pelangi..

Views
✄░ Assalamualaikum pelayar alam maya?? ღ Nemo Sudah Nak buka Mulut?? ✫

 sekarang ni pagi yang indah ke??? huhu.. bolehlah.. Hari ni nak pergi hadiri majlis bacaan Yassin..


Btw bukan tu yang aku nak ceritakan.. Aku just nak cerita pasal Cerita2 yang aku tengok semalam.. best jugak layan cerita Runtuhnya Sebuah Dosa.. no comment.. korang tengoklah dan jangan lupa ambil pengajarannya ye..

dan Satu lagi cerita yang buat aku rase cerita tu hebat sangat walaupun tak menarik sangat iaitu cerita Laskar Pelangi.. ada part yang kelakar tahu.. bahagian sorang budak tu jatuh cinta dengan kuku.. dia kata "aku melihat kuku yang paling cantik di dunia" then, kawan dia kata "emang kamu pernah kelilingi dunia??" huhuhu... then, aku suka sangat part dia orang menari tu...  other part . part diaorang berjaya then, bila salah seorang budak yang miskin tu balik rupanya ayah dia dah meninggal dunia.. uwaaa... part tu sedih sangat.. sebab dialah yang paling pandai dan dialah yang bersemangat untuk belajar.. disebabkan ayah dia ni meninggal dia kena berhenti sekolah untuk carik nafkah keluarga.. mak dia pun dah tak ada... walau bagaimana pun, pada akhir cerita ... ahh.. korang tengoklah sendiri.. kalau yang tak tengok lagi tu.. Anim bukannya nak ulas panjang2.. 


5 comments:

Afiq Yassin said...

mlm tadi x tgk runtuhnya sebuah dosa sbb tgk bola

Sakura Aihana said...

@Afiq Yassin
Bola ttp no 1 ek

nur said...

hhaha.. tau tu.. anim tgok dua2 pe.. kejap bola kejap crite tuh..

anamizu kaito said...

cik ana pon tgk runtuhnya sebuah dosa tu gak.. cuma ending die mcm kurang kemas la.. patutnya mama tiz zaqiyah tu kasila dia insaf & berubah jugak..huuuu =P





luv,
cik ana

nur said...

ye la cik Ana kn.. crita tu abis cmtu je..