Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Murtad Bukan Gurauan

Saturday, May 12, 2012

Murtad Bukan Gurauan

Views

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ 

 Assalamualaikum pelayar alam maya??



Eh.. apa kes ni mak cik (sorry CD tak tanya macam tu pun dekat kawan CDnya FB )
tapi tak kesah la ye ape pun yang CD panggil kawan Fb CD tu.. CD nak cerita jugak..
Memang menyedihkan bila orang melayu kita yang beragama islam meletakkan kepercayaan dan keyakinan mereka pada agama lain (kristian) tak nak jadikan agama kristian tu sebagai isu sekarang ni, Cume berasa kesal 
sebab this person yang dimaksudkan begitu mudah give up dengan apa yang telah Allah rencanakan untuk diri dia.   

   
Percayalah, setakat putus kenapa sampai nak membunuh diri. Ya, Allah akhir zaman ni makin pelik. Anak-anak sanggup membunuh ibu bapa.Tapi, bila putus cinta mereka sanggup pula membunuh diri. (Eh.. dia isteri kau ke?? belum lagi jadi isteri nak frust sangat kenapa??) Okey.. agak-agak korang tahu ke siapa yang CD ceritakan ni?? dekat laman sosial dah tersebar dah cerita pasal this person. hmm.. Memang ramailah yang respon. macam-macam respon ada . Tak Percaya??? tengok sini ----> http://www.facebook.com/EdwardMartinJesus  ..
Astagfirullahhalazim~~~Astagfirullahhalazim~~~
lepas baca terus mengucap dan istighfar banyak-banyak..

Elok tak payah couple kalau tahu diri tu jenis cepat cemburu , dan frust.





Muka dia , macam orang terpelajar . tapi sayang. Korang pun boleh baca sendiri.
Serius kalau nak perhatian janganlah buat macam tu.. Eh tolong la.. nak ikutkan CD pon macam direject dah..
sodih tu memang la.. kena reject .lagi la melibatkan masa depan (kena reject UPU coz yang jadi idaman tak dapat ..)

by the way CD selalu kena tanya macam ni ---->  Dah ada "COUPLE"..bila nak Couple ??
Ya Allah.. sesungguhnya orang yang "TIDAK COUPLE" itu bukan tak laku.. TETAPI,, cinta itu "LIMITED EDITION"... Hanya untuk yang HALAL sahaja...

eh.. lain la nak tanya "bila nak kahwin ni" logik untuk kita kan.. (tapi soalan tu tak sesuai untuk CD .. sebab CD muda sangat. )

P/S: sekarang ni banyak sangat page-page murtad. dan macam-macam lagi harap kita ditetapkan hati. 
Allah makes everything beautiful in His time. Keep believing.. His plan is always perfect!


2 comments:

NJihe.am said...

sama-samalah kita berdoa agar diberkati hidup..syaitan laknatullah itu musuh yang nyata bagi cucu Nabi Adam, DOA senjata orang mukmin. http://studioous.blogspot.com/

Cik Dessert said...

yup. semoga sentiasa dilindungi Allah. serta dipermudahkan segala urusan..