Bubble Tea LoveR ! ! BubBLe Tea LoVeR ! !: Universiti

Sunday, January 20, 2013

Universiti

Views


بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَ
 Assalamualaikum pelayar alam maya??


Ni tempat yang aku target nak pergi kalau result baik.. insyaAllah...
Orang lain sibuk nak pergi USM tapi aku tak minat sangat sains2 ni..walaupun aku enjoy belajar sains tu bukan pilihan pekerjaan aku nanti... hmm tah la..
jorang tu yang bakal keluar matrik, universiti, poli.. tu...
jom buat rancangan sementara belum habis sem ni, agak2 universiti mana korang nak pilih ...
masa depan ni..
 okey kat bawah ni list universiti mengikut ranking..
so tengok la ye mana berkenan..


Senarai Ranking Universiti Terbaik Malaysia 2012:

1.Universiti Putra Malaysia (UPM)
2.Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
3.Universiti Sains Malaysia (USM)
4.Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
5.Universiti Malaya (UM)
6.Universiti Teknologi MARA (UiTM)
7.Multimedia Universiti (MMU)
8.Universiti Malaysia Sabah (UMS)
9.Universiti Malaysia Perlis (Unimap)
10.Universiti Islam Antarabangsa (UIA)
11.Universiti Teknologi Petronas (UTP)
12.Universiti Tenaga Nasional (Uniten)
13.Universiti Utara Malaysia (UUM)
14.Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR)
15.Universiti Malaysia Terengganu (UMT)
16.Universiti Malaysia Sarawak (Unimas)
17.Universiti Malaysia Pahang (UMP)
18.Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
19.Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
20.Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)




0 comments: